logo-long-b
Irena Omazić

Kako do radnog iskustva? Radite tokom studiranja!

Sadržaj

Kako do radnog iskustva?

OGLAS ZA POSAO

Računovođa

Uvjeti:

VSS
Dvije godine radnog  iskustva
Poznavanje rada u softweru (…)

 

Pitate se kako uopće doći na razgovor za posao ako već od samog početka ne možete zadovoljiti uslove tražene u konkursu. Koliko god uspješan student bili i ulagali kako u formalno, još više u neformalno obrazovanje, to ne može biti velika pomoć pri dobijanju posla.

Očekivati poziv s biroa da negdje „odradite“ pripravnički staž ravno je čudu i nije realno za očekivati. Jedino rješenje ovog problema koji nije karakterističan samo za profesiju računovođa nego je problem i u svim drugim profesijama, je da probudite svoj preduzetni duh i situaciju uzmete u svoje ruke.

U ovim bi okolnostima to značilo ne doći uopće u situaciju da hitno trebate posao, a nemate uslove za dobijanje tog posla.

 

Kako ne postati dio statistike biroa u BiH

 

Prema statističkim podacima na birou u BiH trenutno je prijavljeno nešto više od pola milijuna ljudi. Izbjeći ovu statistiku, stvoriti sebi uvjete za zapošljavanje i prednost u odnosu na druge kandidate možete postići volontiranjem u nekoj kompaniji ili instituciji.

Pri tom trebate znati da volontiranje ne znači da u nekoj kompaniji provodite vrijeme dok čekate „uhljebljenje“, da nakon toga godinama možete zuriti u sunce.

Volontiranje u ovom slučaju znači vašu inicijativu i želju za napredovanjem, učenje u konkretnoj kompaniji, na realnim projektima, uz profesionalce koji vrijedno rade svaki dan i spremni su dio svog znanja besplatno prenijeti vama!

Razmislite koliko bi to znanje i iskustvo koštalo kada biste sami plaćali obuku i usavršavanje!?

 

Studentska praksa u agenciji Capitalia

 

Agencija Capitalia je društveno odgovorna kompanija koja ima u praksi zapošljavanje studenata i mladih ljudi bez radnog iskustva.

Nakon određenog perioda i učenja na konkretnim poslovima računovodstvene struke u okviru našeg zakonodavstva, studentima na praksi se daje mogućnost saradnje, ostanka i mogućeg zaposlenja u ovoj agenciji.

Sve što trebate uz vaše obrazovanje, su preduzetnost, želja za učenjem i napredovanjem, vaša inicijativa i predan rad. Ovi preduvjeti bit će dovoljni da nam se svidite i da se uklopite u naš tim, vještine koje su potrebne dobrom računovođi naučit ćete uz profesionalce iz naše agencije.

Ako misliš da i ti možeš doprinijeti kreativnom radu agencije, CAPITALIA je idealno mjesto za početak tvoje karijere!

 

Autor: Irena Omazić

Podijeli s drugima
Ako već znate kako vam možemo pomoći, zakažite besplatne konsultacije odmah!