logo-long-b
Capitalia

Mi smo tu za vas u vremenu koronavirusa!

Sadržaj

Poštovani klijenti, poslovni partneri, prijatelji, kolege,

Svjedoci smo filmskog scenarija pandemije u našem stvarnom životu. Za nekoliko sedmica potpuno je promijenjena svakodnevnica, a poslovanje je zaustavljeno ili preseljeno na on-line platforme. Virus poznat pod nazivom COVID-19 napada i utiče na ljude u našoj zemlji ali i čitavom svijetu.

Naravno, kao i uvijek do sada poduzetnici su se uhvatili u koštac sa novonastalom situacijom.

Preduzetništvo je uvijek bilo izazov koji je privlačio isključivo hrabre i ustrajne.

Situacija u kojoj se trenutno nalazi ekonomija BiH, a posebno mala i srednja preduzeća, je jedna od tih izazovnih i postavlja pred nas ozbiljan zadatak. U ovoj situaciji moramo znati planirati, najbolje iskoristiti, ali i sačuvati sve resurse koje kompanija treba da bi opstala.

Čuvajte svoje zaposlene

Prvi izazov pred kojim smo se svi našli je čuvanje zdravlja naših zaposlenih, zdravlja poslovnih patnera i klijenata, a zatim i građana s kojima dolazimo u doticaj. Mnoge kompanije, među njima i Capitalia, omogućila je zaposlenima rad od kuće jer je to jedini način da pokažemo svoju ozbiljnost i odgovornost. Ovim se putem zahvaljujemo svim klijentima na razumijevanju.

Digitalna transformacija i opstanak kompanija

Online poslovanje nas ponekad usporava ako nije dio svakodnevne poslovne rutine, ali moramo biti pozitivni i zaključiti da smo relativno brzo i jednostavno uveli digitalnu transformaciju poslovanja u sve sfere poslovanja.

Ono što nas u ovom momentu brine jeste i opstanak svih kompanija na koje je smanjena poslovna aktivnost uticala. Znamo da će ovo uzrokovati velike probleme jer nismo sigurni koliko će dugo smanjeni dotok novca u kompanije potrajati.

Agencija Capitalia i čitav naš tim stavlja vam se na raspolaganje svojim savjetima i preporukama. Nastojimo pomoći poslovnoj zajednici prateći vanredne odluke i rad institucija BiH. U narednom periodu ćemo vas izvještavati o promjenama koje utiču na sve nas. Prvenstveno se ovo odnosi na odluke o odgađanju pojedinih uplata, ograničavanje rada, postupanje u vanrednim situacijama.

Virus COVID-19 je već uticao na naše poslovanje. Sada je pravo vrijeme da optimiziramo sve procese, da komuniciramo intenzivnije i da se pripremimo na rezultate vanrednih mjera. Preduzetništvo nikada nije bilo jednostavno, ali solidarnošću i fokusom na posao izborićemo se sa svim izazovima koji su pred nama.

Ostanite jaki i zdravi,

Vaša Capitalia

 

Podijeli s drugima
Ako već znate kako vam možemo pomoći, zakažite besplatne konsultacije odmah!