capitaliablog-logo-long-b
Capitalia

BLOG: Mobilno bankarstvo – jedan klik do bankarskih usluga

Sigurno se pitate zašto jedna računovodstvena agencija pokreće temu o upotrebi i prednostima mobilnog bankarstva?

 

 

Mobilno bankarstvo sve popularnije, a banke sve omraženije

 

Nedavno istraživanje kompanije Viacom media networks je pokazalo da bi 71% milenijalaca u SAD-u (generacija rođena 1980. i 90.-ih) radije posjetilo zubara nego slušalo o novim bankarskim ponudama. Ovaj podatak jasno pokazuje zašto je korištenje mobilnog bankarstva u konstantnom porastu.

Pametno i organizirano upravljanje financijama, kako poslovnim tako i osobnim, su dio usluga koje agencija Capitalia nudi kroz savjetovanje i edukacije. Korištenjem fintech pogodnosti, odnosno korištenje tehnologije u osobnim financijama je itekako mudra odluka jer donosi višestruku korist. Zato govorimo o temi koja će i u BiH biti izuzetno zanimljiva sve većem broju ljudi.

 

 

Šta to mobilno bankarstvo nudi?

Ako ste korisnik mobilnog bankarstva vi imate pravo malo osobno knjigovodsvo u svom mobilnom telefonu, odnosno u aplikaciji za mobilno bankarstvo.

Korištenjem aplikacije za mobilno bankarstvo u svakom trenutku imate pristup svom računu i svim operacijama koje su za taj račun vezane.

Imate uvid u priliv i odljev sredstava, možete pratiti uplate i isplate, kredite po karticama, možete planirati rate koje pristižu… I sve to kada god vi želite nezavisno o mjestu na kojem se nalazite!

I još nešto, ne manje važno, uvijek možete provjeriti je li “legla” plata!

 

 

Pogodnosti i olakšice mobilnog bankarstva

Mobilno bankarstvo pruža potpuno novi vid komfora, a to je nezavisnost od čekanja na šalterima. Da ne kažemo “besšaltersko bankarstvo”.

Radno vrijeme banke, vaše slobodno vrijeme, gužve i redovi nisu važni. Vi možete sjesti na kafu i iz ugodnog ambijenta platiti račune.

Nagrada za plaćanje računa uz kafu je 0,30 KM provizije po uplatnici, što je mnogo jeftinije nego uplata na šalteru.

Neovisnost o trenutnom mjestu boravka je izuzetno važna kategorija za mlađe generacije koje poslovno i osobno mijenjaju države i kontinetne. Nekad je odlazak u banku bio projekt koji se planirao kao i poslovni sastanak za koji je trebalo izdvojiti dva sata vremena.

Prvo izbor najbolje moguće poslovnice banke: one koja je blizu vašeg radnog mjesta, kuće ili obdaništa, one koja u blizini ima parking, one koja ima najviše šaltera, one koja ima radno vrijeme kojem se vi možete prilagoditi.

Već vam je i ovaj tekst počeo ići na živce?!

Zamislite sada scenarij u kojem banka radi za vas. Otvorite aplikaciju i obavite sve bankarske poslove, ne samo osobne nego i poslovne, a procesi se odvijaju iako ste vi u Americi. Dovoljno je da imate internet konekciju i svoju aplikaciju.

 

Što je potrebno za uspostavu mobilnog bankarstva

Pokretanje mobilnog bankarstva zahtijeva nekoliko preduslova koje gotovo svi korisnici tehnologije imaju. Potrebno je imati:

  • račun u banci
  • smartfon i aplikaciju
  • internet konekciju

 

Za prvo povezivanje banke i vašeg telefona bit će vam ipak potreban šalter, da biste banci ostavili podatke o svom telefonu, potpisali pristupnicu i dobili nekoliko pristupnih šifara.

Ako uzmete u obzir da se sve to radi zbog sigurnosti vaših podataka i novaca, onda još jedan odlazak na šelter i nije tako strašan.

 

Siguran i brz pristup se podrazumijeva

Korisnicima tehnologije koji su u sve sfere života, od poslovne do travel i fitness sfere, uveli aplikacije, ni bankarstvo nije iznimka.

Ono što se podrazumijeva, o čemu se uopće ne razmišlja kao o nekoj dodatnoj pogodnosti su:

  • sigurnost
  • brzina
  • jednostavnost korištenja

 

Generacije kojima je tehnologija dio svakodnevnog života nisu strpljivi i očekuju personaliziran pristup u svemu, pa tako i u bankarstvu, očekujući da se banka prilagodi njihovom životu i njihovim potrebama.

 

Autor: Irena Omazić

Podijeli s drugima
Ako već znate kako vam možemo pomoći, zakažite besplatne konsultacije odmah!