logo-long-b
CAPITALIA

Održan seminar Transferne cijene

Sadržaj

U ponedeljak, 30.01.2017. godine održan je seminar Transferne cijene. Izuzetno aktuelna tema, sa mnogo pitanja i nedoumica u primjeni novog zakonskog okvira.

Seminar su zajedničkim snagama organizirali: Capitalia d.o.o., PTA d.o.o., Merfi d.o.o., a o uspjehu seminara dovoljno govore učesnici, predstavnici 30 velikih pravnih lica koji posluju u BiH, predstavnici Porezne uprave FBiH, Uprave za indirektno oporezivanje i kolege iz Slovenije koji su prenijeli svoja iskustva.

Predavači Pita Sanjin, porezni savjetnik sa dugogodišnjim međunarodnim iskustvom,  kao i stručni  savjetnici Federalnog ministarstva finansija Dudo Medina i Uprave za indirektno oporezivanje Muslimović Anes pomogli su učesnicima u boljem razumjevanju transfernih cijena i njihove primjene u poslovanju.

Tokom seminara predstavljen je izgled i mogućnosti AMADEUS baze podataka, kao važnog alata za uporedivu (banchmark) analizu, koja sadrži bazu od 19 miliona kompanija iz Europe.

Seminar Transferne cijene, pokazao se izuzetno uspješnim, a pored stručnih predavanja bilo je i mnogo pitanja učesnika kojima se želimo zahvaliti na interesu i angažmanu.

Informacije o ovoj i sličnim temama možete naći na Capitalia blogu, a za sva pitanja i komentare stojimo vam na raspolaganju.

Seminar transferne cijene
Podijeli s drugima
Ako već znate kako vam možemo pomoći, zakažite besplatne konsultacije odmah!