logo-long-b
Capitalia

Uvodimo novi način rada: Dodatno ojačavamo elektronski način poslovanja

Sadržaj

U skladu sa preporukom Federalnog ministarstva zdravstva i nakon sagledavanja svih mogućnosti, donijeli smo odluku da zbog novonastale situacije i u cilju očuvanja zdravlja naših zaposlenika i sugrađana, dodatno ojačamo elektronski način poslovanja i obavijestimo vas o načinu rada.

Želimo istaći da većina naših klijenata već koristi pogodnosti elektronskog načina poslovanja, tako da ne sumnjamo u kvalitet i mogućnost korištenja elektronkog sistema od strane onih koji su u dosadašnjoj praksi praktikovali lični kontakt i dostavu dokumenata.

Omogućit ćemo zaposlenicima Capitalije da poslove obavljaju od kuće

Kao i veliki broj drugih firmi spremni smo da omogućimo zaposlenicima Capitalije da poslove obavljaju od kuće.

S tim u vezi obavještavam vas o sljedećem:

– Ukoliko nemate uspostavljen sistem elektronskog dostavljanja dokumentacije dogovorite termin za kontakt i elektronski pristup vašem računaru kako bi načinili neophodne postavke,

– U periodu dok traje aktuelna epidemiološka situacija nećemo održavati sastanke i izlaziti na teren,

– Umjesto direktnog kontakta, sastanke ćemo u dogovorenim terminima obavljati telefonski ili elektronskim putem koristeći Skype ili Viber, u terminima od 9 do 13 sati radnim danima,

– Mislimo da neće biti potrebe za promjenom brojeva telefona, ali ukoliko dođe do promjene na vrijeme ćemo vas informisati,

– Na raspolaganju će biti i mogućnost komunikacije više osoba putem Skypa,

– Očekujemo i reakciju Porezne uprave FBiH, budući da se prijave i odjave zaposlenika još uvijek dostavljaju lično, o istom ćemo vas na vrijeme obavijestiti.

Novi način rada će stupiti na snagu od ponedjeljka 16.3.2020. godine.

Sigurni smo da ćemo bez većih problema ispoštovati preporuke ministarstva zdravstva i da isto neće uticati na kvalitet usluge i redovno obavljanje poslova.

Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna uputstva i obrazloženja.

Hvala vam na razumijevanju i podršci, sigurni smo da neće biti problema da odlično surađujemo elektronski u sigurnom okruženju!

P.S. U skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti (“Službene novine Federacije BiH”, broj 29/05) proslijeđujemo Vam ova uputstva koja trebate isprintati i informisati radnike o smjernicama nadležnih organa spram sigurnosti i zaštite na radu (molimo da isprintate ove dokumente iz priloga i postavite ih na vidno mjesto, te upoznate radnike o njihovom sadržaju).

Preporuke za sve poslovne subjekte

Smjernice za kućnu izolaciju

Postupak pranja ruku

Uputa za reguliranje privremene spriječenosti za rad

 

 

 

 

 

 

Vaša CAPITALIA!

Podijeli s drugima
Ako već znate kako vam možemo pomoći, zakažite besplatne konsultacije odmah!