logo-long-b

Pravila korištenja

Opće odredbe

Web stranica capitalia.ba poštuje vašu privatnost i obvezuje se zaštititi je ovim Pravilima o privatnosti.

Ova Pravila privatnosti reguliraju vaš pristup i korištenje web stranice capitalia.ba, uključujući bilo koji sadržaj, funkcionalnost i usluge koje se nude.

Prilikom pristupanja web stranici možemo saznati određene informacije o vama, i automatski i putem dobrovoljnih radnji koje možete poduzeti tijekom svog posjeta.

Prema Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka posjetitelji web stranice imaju prava.

Ta prava uključuju:

Zadržat ćemo sve informacije koje dostavite i koje su date:

  • prije nego vi zatražite brisanje informacija,
  • prije nego odlučimo prestati koristiti naše postojeće pružatelje podataka,
  • ukoliko odlučimo da vrijednost zadržavanja Vaših podataka nadmašuje troškove zadržavanja podataka.

Imate pravo zatražiti:

  • pristup podacima koje web stranica pohranjuje
  • ispravljanje ili brisanje vaših osobnih podataka.
  • ograničenja u obradi vaših podataka.
  • prigovoriti obradi vaših podataka
  • prijenos vaših podataka.

U mjeri u kojoj ste dali web stranici pristanak za obradu vaših osobnih podataka, imate pravo povući takav pristanak u bilo kojem trenutku.

Korištenje i otkrivanje odnosno prijenos osobnih podataka

Vaše osobne podatke na web stranici capitalia.ba koristit ćemo za potrebe upravljanja internetskim stranicama, analizu preference, te dostave odgovarajućih ponuda za potrebe komunikacije s vama.

Politika vezana uz korištenje i pohranjivanje kolačića

capitalia.ba koristi kolačiće.

Kolačićima se smatraju datoteke koje se privremeno pohranjuju na vašemu tvrdom disku, što našoj web stranici omogućava prepoznavanje vašega računala prilikom sljedećeg posjeta stranici capitalia.ba.

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni (maksimalno 26 mjeseci) i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici.

Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti.

Newsletter i pretplata

Ukoliko ste dali izričitu privolu za primanje Newslettera, možemo Vam poslati newsletter. Podatke koje ste dostavili kako biste se pretplatili na Newsletter koristit će se isključivo za slanje Newslettera. Ukoliko želite odustati od pretplate na Newsletter, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja pretplate koja se nalazi u podnožju Newslettera. U slučaju otkazivanja pretplate, osobne podatke koje smo prikupili u tu svrhu prestat ćemo obrađivati.

Prikupljene podatke pohranjivat ćemo samo za razdoblje tijekom kojeg primate Newsletter i niste otkazali privolu za primanje Newslettera.

Pravna osnova za primanje Newslettera je Vaša privola (članak 6. stavak 1. Opće uredbe o zaštiti podataka). U slučaju da niste dali privolu Newsletter Vam neće biti poslan.

Rok pohranjivanja

Pohranjujemo Vaše podatke na period od 26 mjeseci. Ukoliko postoji Vaša privola za obradu podataka u promidžbene svrhe koja se proteže i na razdoblje koje slijedi nakon propisanog roka, Vaše podatke pohranjujemo sve do povlačenja privole.

Prava korisnika

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim. U slučaju promjene bilo kojeg Vašeg osobnog podatka molimo Vas da o promjenama obavijestite info@capitalia.ba kako bismo ispravili ili ažurirali Vaše osobne podatke.

Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da se koriste opt-out forme koje su na web stranici capitalia.ba omogućene. Osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati od datuma povlačenja privole.

Osim prava na povlačenje privole korisnici, u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, imaju pravo na pristup i potvrdu u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja (“pravo na zaborav”), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor. Također, korisnici imaju pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

Automatizirana obrada

Napominjemo kako se neki podaci (poput vrste internetskoga preglednika koji koristite, broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranicama, pregledavani sadržaj i slični) obrađuju automatski prilikom pristupa internet stranicama capitalia.ba.

Veze s drugim stranicama

Ova politika privatnosti odnosi se na početnu stranicu domaćina capitalia.ba. Navedene stranice mogu sadržavati veze s drugim davateljima usluga te se na njih ne odnosi ova politika privatnosti. Prilikom napuštanja internet stranice capitalia.ba, molim Vas da se upoznate s politikom privatnosti na svakoj internet stranici koja prikuplja osobne podatke.

Kontakt:

Nedim Haverić

info@capitalia.ba

Ažurirano 13. 06. 2022.

Odredbe