logo-long-b
Vildana Hantalašević

Šta znači voljeti svoj posao?

Sadržaj

Zapitate li se, koji su to specifični razlozi zbog kojih motivisani idete na posao svaki dan?

Osjećate se cijenjeno, produktivni ste, imate priliku rasti i razvijati se, imate veće samopoštovanje i uvijek se trudite biti još bolji?

Ako ste se prepoznali u barem tri stavke od navedenih, vi definitivno, volite svoj posao!

Jedan od načina da budemo zadovoljni i sretni je da volimo ono što radimo, odnosno da radimo ono što volimo. Konfučije je davno rekao: “izaberite posao koji volite i nikada nećete morati raditi u životu”. Bitno je naći posao što u vama budi strast i pruža vam osjećaj zadovoljstva.

Rad s odličnim kolegama je šlag na tortu!

Nemojte nikada zanemariti činjenicu da pored što istinski volite ono što radite, vi se radujete odlasku u kompaniju, jer je tamo vaš tim, kolege s kojima provodite više vremena nego sa najmilijima. Volite svoje kolege, jer su pouzdane, preuzimaju dodatne odgovornosti ili opterećenja, pomažu vam kada je to potrebno i “guraju” vas naprijed. S njima odlično komunicirate, iskreno i jasno, te poštujete njihove ideje i stavove.

Imate zacrtani rok do kad morate završiti posao, i jednostavno nemate vremena da se odmaknete od projekta. Totalno ste time okupirani da niste uopšte svjesni da cijeli dan niste ni popili ni pojeli ništa. Vrijeme juri, a vi i dalje niste sigurni hoćete li uspjeti realizirati sve što se od vas očekuje. I u jednom trenutku, neko od kolega upita : “Želite li čaj ili kafu?” To su posebni momenti i to je samo jedan od razloga što volite tim s kojim radite.

Ako nikada ne biste promijenili svoj posao, ljubav ima nešto s tim

Volite svoj posao i svi to osjete, entuzijastični ste i kreativni.

I upravo zato osobe koje ne bi promijenile posao definitivno su stigle do cilja, raduju se svakom ponedjeljku, a kada razmišljaju o svom poslu nisu sigurni da li bi ga definirali kao poslovni poduhvat ili igru.

Autorica: Vildana Hantalašević, mr.sci.

Podijeli s drugima
Ako već znate kako vam možemo pomoći, zakažite besplatne konsultacije odmah!