capitaliablog-logo-long-b
Capitalia

HOW TO: TOP poslovne aplikacije

U digitalnom vremenu u kojem informacije struje neviđenim brzinama i čini nam se kao da nam izmiču potrebno je koračati u korak sa njima i iskorištavati ono najbolje za nas. Preciznost za obavljanje poslova, rokovi, pritisci za većom produktivnosti samo su neki od svakodnevnih subtaskova koji crpe previše energije i u podsvjesti nas odvlače od našeg trenutnog posla i ciljeva. Svi se trudimo da svoj  profesionalni život unaprijedimo, te nam je  potrebno opremiti se adekvatnim digitalnim alatima. Capitalia Team je pripremio za vas listu (uglavnom) besplatnih aplikacija za poslovanje koje možete instalirati na svoje desktop računare, pametne uređaje. Naravno, one će vam  olakšati vođenje posla i života općenito. Svaka od navedenih bi u pravilu trebala biti dostupa i za Android i za iOS.

 

Asana

Softver jednostavan za korištenje, efikasan alat za podsjetnike obavljanja svakodnevnih taskova, i kao alat za organizaciju rada na manjim projektima (besplatan za do 15 sudionika). Sve što trebate uraditi je da se registrujete na platformu sa svojim kolegama i napravite projekat(e) u kojem ćete pregledati zadatke, dinamiku, rokove. Omogućava upload i dijeljenje slika, dokumenata, videa…, itd.

 

Evernote

Veoma popularna i raširena aplikacija, najčešće već dolazi instalirana na vašim pametnim uređajima. Jednostavna aplikacija koja vam omogućava brzo bilježenje ideja i drugih informacija, kao i pohranu, organizaciju te dijeljenje dokumenata s drugima. Bilježiti možete od teksta, fotografije, glasa, videa…, itd.
Zabilježeno možete označiti radi lakšeg pronalaženja, mijenjati, komentarisati, pretraživati i još štošta.

 

Skype

Za lakšu komunikaciju, pregledanje prezentacija, video konfenecije i sve oblike međunarodnih poziva koji premašuju telefonski poziv ili e-mailing, preporučujemo Skype, zato što je prošle godine držao trećinu svjetskih međunarodnih poziva, a odnedavno je i sastavni dio Windowsa, tako da vam dolazi već instaliran na desktop računarima. Naravno, da je dostupna i verzija za ostale pametne uređaje. Osim što omogućuje razgovore i dijeljenje dokumenata jedan na jedan ili u konferencijskom stilu, ova aplikacija je besplatna za komunikaciju putem interneta i time uveliko smanjuje troškove komuniciranja.

 

Prezi

Potrebno je da predstavite ideju, projekat ili nešto treće… Iako je najjednostavnije napraviti PPT prezentaciju, nije nužno da ćete dobiti feedback koji očekujete od publike. Puno bolji efekat uz jednostavan dizajn, ali interaktivni interfejs i ukupni dojam dobivate koristeći se trikovima u Prezi-ju. Ovo je alat za stvaranje, dijeljenje i prikazivanje prezentacija smješten u cloudu. Sve prezentacije koje priremite koristite besplatno s tim da cijela Prezi mreža vidi vaše radove, dok u Premium verziji možete zaštiti svoje radove.

 

Linkedin

Facebook poslovnog svijeta i vaš digitalni CV. Prijeko potreban digitalni alat za promociju (lično profesionalnu ili preduzeća). Osim što omogućava umrežavanje sa  potencijalnim klijentima, partnerima, kupcima…, omogućava i dijeljene radova, pisanje bloga, pravljenje stranice preduzeća, učešće u online kursevima. Potrebno je samo da iz aplikacije iscrpite ono što je vama zaista trenutno potrebno.

 

AccuWeather

Planirate poslovni put ili u opisu radne pozicije su vam putovanja, čak i više puta sedmično. Ova jednostavna aplikacija daje vam vremensku prognozu za lokaciju na kojoj se nalazite, iz sata u sat, dan za danom ili kako vam treba. Obavijestiti će vas o temperaturi zraka, jačini vjetra i ponuditi još niz informacija.

 

M-banking

Digitalni alat koji omogućava da svojim finansijama pristupate lično putem pametnih uređaja. Sve veće banke imaju aplikacije i servise koje je moguće koristiti u ovoj verziji. Sve što je potrebno da se pretplatite u banci na ovu uslugu i počnete je koristiti. Nema više čekanja u redovima, gužvama, sva plaćanja vršite lično putem svog telefona.

 

Spektar aplikacija je nebrojeno velik i možda baš u ovom momentu se rađa nova aplikacija koja će još bolje koristiti određenim potrebama korisnika. Sve što treba je da pregledate šta vam se to nudi i u skladu sa svojim potrebama i poslovanjem iskoristite najbolje za vas.

 

Autor: Berina Proho

Vama na usluzi!
Capitalia Team

Podijeli s drugima
Ako već znate kako vam možemo pomoći, zakažite besplatne konsultacije odmah!